16.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Добрите отбори не можеш да ги победиш, без да вкараш...

Йордан Янков: Добрите отбори не можеш да ги победиш, без да вкараш тройки

Надявам се феновете да ни помогнат и да играем с много голямо желание, заяви наставникът на Академик Пловдив

„Едната причина бяха вкараните тройки, другата беше липсата на фокус в защита. Особено през първото полувреме ни вкараха много лесни кошове на пресечки, за които говорихме в защита, че не трябва да ги оставяме самички. Пресичаха, бяха сами на тройката и това беше най-големият проблем в защита. Играхме с енергия, от пейката също имаше такава. Всички бяхме мотивирани. Има хора, които играят на приливи и отливи, но през целия сезон е така. Не смятам, че това е проблемът, нито пък, че сме се отказали или пък, че вече сме излезли във ваканция. Просто добрите отбори не можеш да ги победиш, без да вкараш тройки„, коментира наставникът на Академик Пловдив след загубата с 68:82 в Ботевград.

Трябва да изгледам мача, но по време на него имахме много нетърпеливи нападения. Опитахме да вкараме тройка след тройка, както и на последния мач в Самоков, но когато не влизаше тя, вече падахме и духом и това мисля, че повлия. Тони Гуджино няма никакъв проблем. Просто явно вече станаха повече мачове. Сезонът беше дълъг и тези 48-50 двубоя, които сме изиграли, оказват влияние. Иначе чисто от мотивационна гледна точка нямахме проблеми. Със сигурност и фауловете на Джахий Карсън повлияха, но не търся причина в съдиите. Надявам се феновете да ни помогнат и да играем с много голямо желание. Вече какво ще стане, е трудно да се каже, защото Балкан наистина е силен и опитен отбор. Ще се подготвим отново и се надявам да играем по-добре от днес“, допълни треньорът на пловдивчани, които ще очакват своя съперник на 20 май у дома.

Балкан наказа пропуските на Академик за 1-0 в серията за бронза в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани